Företagarna får sin egen dag i Avesta

Nu sätts företagandet i Avesta i fokus. Fredag den 31 mars arrangeras årets Företagardag med föreläsningar, information, utställare och mingel. Bakom dagen står Tillväxt Avesta som är kommunens näringslivsenhet i samverkan med Swedbank och Nyföretagarcentrum.

Dagen inleds med företagarfrukost i Verket, som är den gamla industribyggnaden från järnbrukstiden. Övriga programpunkter följer under dagen i samma lokal. Många lokala företag, stora som små, har anmält sitt intresse för att visa upp sig. Allmänheten har också inbjudits för att bekanta sig med för dem kanske nya företag och lyssna på föredragshållare. hela mässan och konferensen är kostnadsfri för alla som deltar.

Företagare som deltar under dagen får en möjlighet att lära känna varandra lite bättre eller bara mingla runt.

Bland föreläsarna återfinns Mats Bengtsson, VD för Dalakraft som berättar hur elmarknaden fungerar och vilka utmaningar vi har. Jörgen Bond från Dalarna Science Park satsar på mångfaldens betydelse och nödvändighet för kompetensutveckling. Dessutom gästas dagen av orienteringslandslaget förbundskapten Anneli Östberg som utbildat företag i Nyckeln till framgång. Hon ska ge åhörarna en rejä boost.

Har du frågor eller funderingar kring Företagardagen tag kontakt med Tillväxt Avesta på 0226 - 64 50 00 (begär Tillväxt) eller mejla på tillvaxt@avesta.se.