När Avestas näringsliv rycker in
Avetsas hemtjänstpersonal tackar för maten.

Tack för maten! Det säger idag Avestas hemtjänstpersonal och ledning, till Avestas företagare som stöttat dem i sitt arbete. Nu senast med matlådor. - Vi riktar ett stort till alla de företag som skänkt matlådor till oss och på så vis visar sin uppskattning för det jobb vi gör.

Totalt handlar det om 500 matlådor som har och kommer att distribuerats ut till hemtjänsten som tack för att de gör ett så fantastiskt jobb med Avestas äldre.  Maten har lagats och levererats av flera lokala företag.  

All mat har varit laktos och glutenfria. Personalen på hemtjänsten har dessutom haft två rätter att välja mellan, som var så stora att de räckte för lunch och kvällsmat i två dagar.

- Vi sammanställde de antal medarbetare som arbetade varje dag i de olika grupperna och skickade den informationen till Benjamin, berättar man från hemtjänsten.

I Horndals hemtjänst – varifrån bilden är tagen – mottogs häromdagen 40 matlådor. Men det här är inte det enda som Avestas näringsliv gör just för att lätta upp stämningen. Handlar det inte om mat så kan det vara andra initiativ eller utrustning som kan skapa glädje i vardagen.

- Det är väldigt trevligt för alla att få den här uppskattningen. Men vi måste komma ihåg att det är fortsatt mycket viktig att vi följer rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten med att hålla avstånd och att tvätta händerna, säger förvaltningschef för Omsorgsförvaltningen. Carina Johansson.