Avestas Lars Isacsson landets 26:e mäktigaste

Att synas och höras är viktigt för en kommun. Att Avestas kommunalråd Lars Isacsson (S) därmed återfinns på en 26:e plats bland landets 50 mäktigaste personer utanför Stockholm, är betydelsefullt.

- Vi har sagt i Avesta att vi måste ta mer plats och föra fram för oss viktiga frågor på en nationell nivå. Med den position jag fått så är det upp till mig att också göra så. Det här är väl lite av ett kvitto på att det märkts, har Lars Isacsson uttalat sig i Avesta tidning.

Det är tidningen Fokus som gjort rankingen utifrån sju olika kategorier; formell makt, informell makt, synlighet och opinionskraft, framtidsutsikter, position, valvinnarförmåga och uppdrag i inom respektive parti.

I den korta sammanfattning som tidningen gjort beträffande varje person står det kort och gott under 26:e platsen och Lars Isacssons namn; ”Googla namnet. Horndal är redo för serverhallar och Dalarna tungt i partiet.”

Att slå igenom i mediebruset är alltså viktigt. Förutom arbetet med Google lyfter Lars Isacsson fram den återkommande rikskonferensen Avestasamtalen om basindustrins förutsättningar och framtid, som ett skäl till att Avesta stuckit ut. Men att den här utmärkelsen skulle förändra honom, är inte att vänta. Eller som han sa till Avesta tidning.

- Jag har jag har respekt för att jag är med och beslutar om mycket. Men skulle jag börja bete mig annorlunda, har jag mina kompisar som jag känt i princip hela mitt liv som skulle ta ner mig på jorden.