Vandra Bruksleden i Avesta

Upplev både vacker natur och spännande kultur!

Virtual Career Days

Den 16 mars kl. 09.00-16.00 anordnas vårens stora digitala arbetsmarknadsmässa där vi bjuder in dig som är student, nyexad eller jobbsökande för att träffa oss! Oavsett var du bor, deltar du digitalt.

Ernst Express är enda svenska åkeriet med egen simulator

Vad behöver en duktig lastbils- truck- och busschaufför? Jo, mängdträna genom att sitta vid ratten och köra framför allt tunga fordon så mycket som möjligt. Men det kostar i resurser. Så företaget valde att köpa in en simulator som man nu lånar ut till gymnasiets fordons- och transportprogram.

Företagarna får sin egen dag i Avesta

Nu sätts företagandet i Avesta i fokus. Fredag den 31 mars arrangeras årets Företagardag med föreläsningar, information, utställare och mingel. Bakom dagen står Tillväxt Avesta som är kommunens näringslivsenhet i samverkan med Swedbank och Nyföretagarcentrum.

Glamping i Avesta

Vid ett besök i Avesta kan du välja att bo i olika miljöer, välj det som passar dig! Här finns några hotell men även campingar, vandrarhem och B&Bs. Ett exempel är en camping i Näs bruk, strax utanför Avesta, där du kan välja att inte bara campa utan glampa.