Google fick miljötillstånd!

Vid lunchtid på onsdagen den 23 juni 2021 kom beskedet att Mark- och Miljödomstolen vid Nacka tingsrätt har lämnat DSC International AB/Google miljötillstånd att uppföra ett datacenter med fem serverhallar på sin mark i Horndal.

Avestas Lars Isacsson landets 26:e mäktigaste

Att synas och höras är viktigt för en kommun. Att Avestas kommunalråd Lars Isacsson (S) därmed återfinns på en 26:e plats bland landets 50 mäktigaste personer utanför Stockholm, är betydelsefullt.

Lars Isacsson, kommunalråd i Avesta som rankas som landets 26:e mäktigaste utanför Stockholm.

Umax bygger multihall i Avesta

I slutet av januari väntas byggföretaget Umax sätta spaden i jorden för att bygga en multihall i Avesta innehållande bland annat padelhall, kontor, hotell och restaurang. Bakom projektet står Avestaföretagaren Pontus Björklin.

Masarna Svenska mästare igen efter 20 år

År 2020 blev ett märkligt år på många vis. En av de mest överraskande händelserna blev speedwaylaget Masarna från Avesta som från att ha varit det bottentippade laget vann hela serien. Efter 20 år kan därmed Masarna än en gång stoltsera med titeln svenska mästare i speedway.

Masarna Svenska mästare igen efter 20 år

Google tar nästa steg

Efter att Nacka Mark- och Miljödomstol hämtat in synpunkter och förtydliganden gällande Googles Miljökonsekvensutredning för att bygga en datasite i Avesta, väntar nu alla intressenter på ett besked.

Google har köpt 109 ha mark i Horndal, varav 47 ha har avverkats.