Google tar nästa steg i Avesta

Nu har Google tagit ett steg till i Avesta. Hösten 2017 avslöjades det att det var Google som köpt 109 hektar mark i Avesta kommun. Sedan dess har 47 ha avverkats och nu går de vidare genom att starta en process med att arbeta fram en miljökonsekvensbeskrivning.

Google har köpt 109 ha mark i Horndal, varav 47 ha har avverkats.

SBB:s grundare Ilija Batljan gästade Avestas företagardagar

Ilija Batljan, grundare av SBB, Samhällsbyggnadsbolaget som är en av Sveriges största fastighetsägare, var en av de första gästerna när Avesta kommuns näringslivsenhet inledde sina Företagardagar. Bolaget som växer så det knakar är idag ägare av 800 lägenheter i Avesta.

Ilija Batljan, grundare av SBB, besökte Avestas företagardagar

Åkeriet Ernst Express satsar på biodiesel

Ernst Express är åkeriföretaget som är ett av landets mer miljömedvetna företag och som kör med hållbarhet i tanken. Nu går man ett steg till. På dotterbolaget CEAB:s anläggning i Nordanö i Avesta har företaget startat ett raffinaderi i miniformat i syfte att utvinna biodiesel av exempelvis Burger Kings använda matolja.

Dalarnas största Biltema har öppnat i Avesta

Biltema i Avesta är invigt! Torsdag 13 juni slogs portarna upp. Ett efterlängtat öppnande av kundtillströmningen att döma. En handfull ungdomar sov över i porten för att vara först, och försågs av förstående personal med filtar. Redan klockan sju på morgonen stod dessutom ett 20-tal personer och väntade in öppningen. De hade till invigningen ökat till cirka 150 trots regn och skyfall.

Utbildningen där alla får jobb

När andra gymnasieskolor väljer att lägga ner sina industritekniska program, då gör Avestas Karlfeldtgymnasiet tvärtom.