Google tar nästa steg

Google har lämnat in sin miljöutredning till Nacka Mark- och Miljödomstol. Därmed har ytterligare ett steg tagits för internetföretagets eventuella etablering i Horndal och Avesta.

Avestas Lars Isacsson landets 26:e mäktigaste

Att synas och höras är viktigt för en kommun. Att Avestas kommunalråd Lars Isacsson (S) därmed återfinns på en 26:e plats bland landets 50 mäktigaste personer utanför Stockholm, är betydelsefullt.

Lars Isacsson, kommunalråd i Avesta som rankas som landets 26:e mäktigaste utanför Stockholm.

Umax bygger multihall i Avesta

I slutet av januari väntas byggföretaget Umax sätta spaden i jorden för att bygga en multihall i Avesta innehållande bland annat padelhall, kontor, hotell och restaurang. Bakom projektet står Avestaföretagaren Pontus Björklin.

Masarna Svenska mästare igen efter 20 år

År 2020 blev ett märkligt år på många vis. En av de mest överraskande händelserna blev speedwaylaget Masarna från Avesta som från att ha varit det bottentippade laget vann hela serien. Efter 20 år kan därmed Masarna än en gång stoltsera med titeln svenska mästare i speedway.

Masarna Svenska mästare igen efter 20 år

Avesta kraftsamlar med gratis transporter av klappar

Med Nyföretagarecentrums rådgivare Madelene Lagerqvist i spetsen har företag, banker, bilfirmor, organisationen Företagarna, föreningar och UF-företag gått samman i projektet avestabudet.se. Ett projekt som helt enkelt kör hem julklapparna till kund – kostnadsfritt. Nu är det bara kunderna som de väntar på.

Madelene Lagerqvist står framför en av de bilar som ska rulla ut och leverera julklappar som avestaborna köpt lokalt via telefon.