Nu kan Google sätta spaden i jorden

Nu har Google fått både marklov och delstartsbesked för markarbeten på sin mark i Horndal. Beskedet som så många Avestabor väntat och hoppats på kungjordes en av de första dagarna i maj. Nu är det upp till Google att bestämma när de sätter spaden i jorden.

Avestas företagare hyllades på gala

Vilken fest det blev när Företagarna Avesta firade Avestas företagare på Hyllningsgalan. Stämningen var på högsta nivå och skratten och jublet varvades när de många pristagarna presenterades och fick gå fram på scenen i Torp och ta emot sina utmärkelser. Bland utmräkelserna märktes unge Kim Ramsell som fick pris som Årets Unga företagare.

Avestasamtalen

Avestasamtalen är Avesta kommuns årligen, återkommande konferens med fokus på basindustrins framtid. Syftet är att samtalen ska bidra till den fortsatta utvecklingen av svensk basindustri.

Företagardag gav inspiration och kunskap

Efter år av återhållsamhet och avståndstagande var det återigen dags för Avesta att samlas till en företagardag. I Verkets alla hörn samlades sista mars företag och intresserade under en hel dag, med samtal och diskussioner.

Ernsts Express är enda svenska åkeriet med egen simulator

Vad behöver en duktig lastbils- truck- och busschaufför? Jo, mängdträna genom att sitta vid ratten och köra framför allt tunga fordon så mycket som möjligt. Men det kostar i resurser. Så företaget valde att köpa in en simulator som man nu lånar ut till gymnasiets fordons- och transportprogram.