Dalarnas största Biltema öppnar i Avesta

Biltema satsar stort i Avesta med en 7 000 kvadratmeter stor butik. Etableringen innebär ett 30-tal nya arbetstillfällen.

Nu står det klart att Biltema satsar stort i Avesta, närmare bestämt med 7 000 kvadratmeter. Etableringen innebär ett 30-tal nya arbetstillfällen och premiären för den nya butiken beräknas till sommaren 2019.

Varför vill ni etablera er i Avesta?

– Det känns som om Avesta är en expansiv ort som växer. Det är också en ort där Biltema passar väl in säger Daniel Wellbro, etableringschef på Biltema.

Biltemas butik i Avesta väntas bli den största i Dalarna med 7 000 kvadratmeter.

– Det beror på att vårt sortiment ständigt blivit större och vi behöver mer yta. Storleken på Avestabutiken är den storlek som de butiker får som vi bygger i dag.

Vad innebär en sådan här etablering i Avesta i antal arbetstillfällen?

– Ungefär ett 30-tal, säger Daniel Wellbro.

Under de sista veckorna i oktober 2018 intensifierades nybygget med byggnation av väggar och tak, och det beräknas ta fem veckor. Man vill dels få skydd mot snö och regn samt att kostnaden för maskiner är hög, så därför begränsas tidsperioden till de fem veckorna.

I dagsläget finns det inget specificerat invigningsdatum, men butiken beräknas vara klar och slå upp portarna lagom till sommaren 2019.