Ernsts Express är enda svenska åkeriet med egen simulator

Vad behöver en duktig lastbils- truck- och busschaufför? Jo, mängdträna genom att sitta vid ratten och köra framför allt tunga fordon så mycket som möjligt. Men det kostar i resurser. Så företaget valde att köpa in en simulator som man nu lånar ut till gymnasiets fordons- och transportprogram.

För att kunna erbjuda mängdträning utan att slita på vare sig miljö eller fordon eller riskera att något går sönder – skaffade alltså Ernsts Express AB en simulator där företagets anställda nu kan "övningsköra".

Bakom idén och investeringen står Christer Steingruber, delägare av Ernsts Express. Det är inte första gången han stöttar verksamheter på det här viset. Först ovh främst kan nu de egna 170 anställda dra nytta av simulatorn, genom att testa på att både köra buss, backa med släp och köra en grävmaskin.

För dem som tillåts testa simulatorn handlar det om att boka tid, få en kod till rummet där simulatorn står och följa de regler som gäller med lånet.

En av de första på plats när Ernst Express AB presenterade sitt nyförvärv, var Thomas Ramsell på Västanhede Trafik. Han är företagsledare för ett mycket stort antal busschaufförer. Hans egen simulerade lastbilsfärd visade sig gå – så där. Men desto roligare var det att testa en grävmaskin.

- Ernsts Express är både stolta och glada att som enda åkeriet i Sverige stoltsera med en egen simulator, säger Ernsts Express VD Johan Eriksson.