Glamping i Avesta

Vid ett besök i Avesta kan du välja att bo i olika miljöer, välj det som passar dig! Här finns några hotell men även campingar, vandrarhem och B&Bs. Ett exempel är en camping i Näs bruk, strax utanför Avesta, där du kan välja att inte bara campa utan glampa.

Makarna Nico och Marlies Poepe valde att lämna Holland för tystnaden och lugnet i Avesta. Tillsammans driver och utvecklar de Falkuddens camping som ligger strax utanför Avesta. Här kan de uppleva tystnaden, något som var svårare i Holland.

Så här års tar Marlies gärna en kopp kaffe varje morgon och sätter sig en stund på uteplatsen och tittar ut över Bysjön bara för att njuta. Något de gärna vill att deras gäster från när och fjärran också ska känna och uppleva.

Just nu är de i färd med att bygga ett par nya tält, så kallad glamping (glamorös camping) för att kunna erbjuda tält men med riktiga sängar.

Deras engagemang var en viktig del i valet av 2021 års landsbygdsinsats som delas ut av Folkare Landsbygdsforum. Utmärkelsen var fram till överlämnandet hemligt och blev därför en rejäl överraskning för paret som förutom äran fick ta emot en tavla, en blomsterbukett och ett stipendium om 5000 kronor.  

Falkudden Camping, café och stugby fick utmärkelsen för att de bland annat aktivt arbetar med att locka besökare från när och fjärran och att de tar tillvara på de möjligheter som Avesta har i allt från bad och fiske, vandring, cykling och kanoting till mat och kulturupplevelser.