Masarna Svenska mästare igen efter 20 år

År 2020 blev ett märkligt år på många vis. En av de mest överraskande händelserna blev speedwaylaget Masarna från Avesta som från att ha varit det bottentippade laget vann hela serien. Efter 20 år kan därmed Masarna än en gång stoltsera med titeln svenska mästare i speedway.

Många har sedan dess velat gratulera. Avesta kommun valde att redan dagen efter, framföra sitt hyllningstal och kommunalrådet Lars Isacsson överlämnade blommor till lagledarna "Tosse" Bäckström och Andreas Sundin. Det var trötta men otroligt nöjda och glada lagledare som fick ta emot gratulationerna vid världen största dalahäst.

- Det har varit en helt otrolig natt, berättade Tosse Bäckström som när laget väl anlände hem till Avesta segernatten möttes av tutande bildar som ville hylla guldmedaljörerna

Och han fortsatte:

- … och det är fantastiskt vilken respons vi fått. 86 000 likes bara på vår facebooksida, inte ens ett dygn efter segern.

Hyllningarna har fortsatt och lagledarna har åkt runt bland sina sponsorer för att tacka för stödet och stolt visa upp sina pokaler; en för segern och en för vandringspriset där nu Masarnas namn skrivs in för andra gången

Kommunledningen med Lars Isacsson i spetsen beklagar att Avesta på grund av pandemin inte kan fira guldlaget just nu, men lovade att något ändå ska hända:

- Vi gör gärna något stort nästa år, när vi väl kan träffas så alla Avestabor kan komma, vara med och hylla Sveriges mästare i speedway.