Avesta skatepark är en konstig mötesplats! Här utförs inte bara konstfulla trick. Vid parken reser sig också Pontus Ersbackens väldiga konstverk.

Vid parken reser sig också Pontus Ersbackens väldiga konstverk – som likt ett fyrtorn lyser upp Palatset natt som dag. Palatset är namnet på skateparken som när den invigdes 2007 och efter år av rampfeber, kunde klassas som Sveriges då näst största skatepark.

Den smått legendariske – i alla fall i skatekretsar – Stefan Hauser ritade parken som sedan dess lockat åkare från när och fjärran. Här samlas ung som gammal, van som ovan, för att åka och umgås tillsammans. Genom åren har skatebrädan också fått sällskap av kickbikes, inlines och bmx-cyklar 

Anläggningen har också använts för skateboardläger och festivaler samt varit träningsarena för skateboardprogrammet vid Karlfeldtgymnasiet. 

Sedan Palatset skapades har också området omkring utökats. Idag utgör hela området en jättelik sportanläggning där det är ett stenkast till freesbeebana, utomhusgym, hinderbana, tennisbana, klätterställning, beachvolleybanor, och allplan för såväl fotboll, basket som handboll. Går man en bit till ligger sporthall och äventyrsbad, ishall och fotbollsarena. Det här är platsen för träning och tävling men också trivsel och gemenskap. Kort sagt; ett hälsosamt liv - för alla. Här samlas barn med entusiasm, ungdomar med balans och fart, människor mitt i livet som vill prova på eller se på, samt mor- och farföräldrar som bara finns där om någon skulle behöva deras närhet.